Møt våre studenter

Som en av landets ledende finansinstitusjoner tilbyr vi mulighet for studenter til å opparbeide seg verdifull arbeidserfaring. Bli kjent med tre av dem.

Njål Junge Wiik

Utdanning: Nesoddingen Njål Junge Wiik går tredje året på Handelshøyskolen BI i Nydalen. Der studerer han til en bachelor i finans. 

Det veldig spennende å jobbe i Kommunalbanken. Det er en arena hvor jeg lærer utrolig mye om hvordan en finansiell institusjon fungerer. Jeg jobber tett opp mot resultatene til alle de forskjellige avdelingene, og får en dyp forståelse av hvordan alt henger sammen. Ved å jobbe her får jeg også muligheten til å finne ut hvilke typer arbeid jeg synes er spennende. Dermed skaffer jeg meg et bedre bilde av hva jeg har lyst til å gjøre etter studiene.

Nå jobber jeg med virksomhetsstyring, der typiske arbeidsoppgaver består av å lage måneds- og kvartalsrapporter, samt rapportere resultater til styret og administrerende direktør. Videre jobber jeg mye med forbedring og videreutvikling av Excel-filer.

Jeg er nå på mitt tredje år på finansbacheloren. I tillegg til Kommunalbanken har jeg klart å få et internship som en del av utdanningen og som også er en 40% stilling. Det betyr at i år jobber jeg 80% i tillegg til at jeg har to fag på skolen. Jeg er føler meg heldig som får muligheten til alt dette, men til gjengjeld er det en travel hverdag. En vanlig hverdag består av å stå opp klokken 06 og jobbe frem til klokken 16-17. Etter dette presser jeg inn en treningsøkt slik at jeg får energi til å lese litt på kvelden før jeg legger meg. I helgene går det noe roligere for seg. Da pleier jeg å sitte en del timer på dagtid med skole før jeg finner på noe sosialt på kvelden.

Etter Bachelorgraden vurderer jeg å ta en siviløkonom master med major i finans. Målet er å ta en «double degree» grad. Da får jeg ta hele femte året mitt i utlandet. Noe jeg tror vil bli svært lærerikt og utrolig spennende!

Arthika Surendran

Utdanning: Bachelor i dataingeniør ved Høyskolen i Oslo og Akershus. Studere nå til Master i programmering og nettverk på Universitetet i Oslo.

I Kommunalbanken har jeg muligheten til å jobbe i et internasjonalt team som har ansvaret for IT opp imot store og komplekse finanstransaksjoner. Jeg får deltatt i både små og store IT-prosjekter, med varierende arbeidsoppgaver. Her har jeg fleksibel arbeidstid som gir en god mulighet til læring i et dynamisk og travelt miljø.

Kort tid etter at jeg startet fikk jeg være med på en samling med alle de nordiske kommunalbankene. Jeg fikk blant annet deltatt i workshops som undersøkte hvordan de forskjellige bankene håndterer ulike aktuelle problemstillinger. Dette var spennende og lærerikt, og jeg fikk et godt innblikk i hvordan min egen arbeidsplass og samarbeidspartnerne arbeider.

Studentengasjementet er spennende og gir en fin balanse mellom kompetansen jeg har, og utfordringer på kompetanseområder jeg ønsker å videreutvikle. I tillegg til det faglige, skjer det mye sosialt på jobben gjennom året, hvor også studentene inkluderes.

 

Les mer om studentengasjement hos

Vilde Rivers Marhaug

undefined

Utdanning: Bachelor i Business Administration ved Long Island University i USA. Studerer nå til Master i finans ved Handelshøyskolen BI.

Det er mange flinke folk i Kommunalbanken, med masse kunnskap som jeg lærer mye av, og jeg trives veldig godt. Banken har mange avdelinger med forskjellige arbeidsoppgaver, så det er alltid mulig å ta til seg ny kunnskap.

Jeg jobber for tiden på virksomhetsstyring med rapportering og strategi. De fagene jeg har fått mest bruk for innen arbeidet med virksomhetsstyring er fagene innenfor business strategi og markedsføring.

Kommunalbanken har et lite og godt miljø der alle kjenner alle. Vi er flere studenter som kommer godt overens og vi får være med på arrangementer sammen med de andre ansatte.

Siden jeg tok bacheloren min i utlandet, har studentengasjementet vært en ypperlig mulighet til å tilpasse meg det norske miljøet og få et godt innsyn hvordan er norsk bank fungerer.

Arbeidet er veldig fleksibelt og godt tilpasset min timeplan. Lederene mine legger til rette for at arbeidsoppgavene mine skal gå overens med de fagene jeg tar på skolen. Denne kombinasjonen gir meg økt forståelse og gjør både arbeidsoppgavene mine her i banken og skolearbeidet enklere.  Å få relevant erfaring under studiene er gull verdt!

 

Kommunalbanken