Intensivkurs i grønne obligasjoner

Nyhet
Vi har alle hørt om grønne obligasjoner, men vet vi egentlig hva det er? Og hva trengs for å komme i gang? Vi i Kommunalbanken er så opptatt av grønn finansiering at vi har ansatt en egen rådgiver for miljø og bærekraft. Hun heter Torunn Brånå, og i videoen under får du svar på disse spørsmålene.

Kommunalbanken har tatt en tydelig posisjon i kapitalmarkedet når det kommer til grønne obligasjoner. Vi var den første norske aktøren til å utstede grønne obligasjoner i 2013, og har siden den gang vært den største utstederen i Norge. Og det med god margin, for vi står for rundt halvparten av utstedelsene. 

Nå blåser det for alvor en grønn vind over vårt ganske land. Under Enovakonferansen i Trondheim denne uken ble Kommunalbankens grønne lån trukket frem som et eksempel på at pengene skifter retning. Ordene kom fra selveste administrerende direktør i Enova, Nils Kr. Nakstad.

Vår egen Torunn Brånå holdt innlegget "Grønne penger til grønne løsninger: Hva er grønne obligasjoner, og hva trengs for å komme i gang?" i en av tre parallelle sesjoner under temaet "Finansiering av de store teknologiløftene". Med et par hundre interesserte deltakere i salen fikk Torunn Brånå delt Kommunalbankens engasjement for en grønnere verden.

Vi er altså en av landets største finansaktører med en forvaltningskapital på rundt 400 milliarder kroner, og i sitt innlegg kom Torunn Brånå også med en utfordring til storebror DnB...

KONTAKTPERSONER

Dokumenter