Internasjonal pris til Kommunalbanken

Nyhet
- En positiv overraskelse, sier innlånssjef Thomas Møller

Kommunalbankens første grønne obligasjonslån i australske dollar noen gang skapte betydelig interesse og ble en stor suksess Down Under. Så stor at den nå har blitt kåret til SSA Kangaroo Bond Deal of the Year av det toneangivende bransjeforumet KangaNews.

Innlånssjef Møller setter pris på anerkjennelsen fra Australia og peker på timing som en viktig årsak til at Kommunalbanken nådde helt til topps i kåringen:

Vi visste at vi hadde gjennomført en vellykket transaksjon, men at den skulle bli rangert som den beste SSA (Supra, Sovereign Agency) transaksjonen i det Australske markedet i 2018 av banker, investorer og andre utstedere var ikke forventet. Vi har jobbet målbevisst mot dette markedet i snart 20 år og hatt suksess med våre vanlige senior obligasjoner. Det at vi nå kan følge opp med en meget vellykket grønn obligasjon er passende ut fra nye tider med sterk fokus på miljø fra investorer verden over.

Også James Taunton fra RBC Capital Markets, som var tilrettelegger for handelen, trekker frem innlånsteamets målrettede innsats over tid som en suksessfaktor:

- Det er flott å se at det konsekvente investorarbeidet over en årrekke, og den dynamiske tilnærmingen fra innlånsteamet blir belønnet med den mest prestisjefylte prisen i dette markedet.

Utstedelsen som fant sted i september i år var på minimum 250 millioner australske dollar, rundt 1,5 milliarder kroner, men ble oppjustert til 450 millioner dollar etter betydelig etterspørsel. - Vi fikk veldig positive tilbakemeldinger fra australske investorer på vårt grønne obligasjonsprogram da vi var i Australia i mars, og siden vi allerede har en solid investorbase der tenkte vi at dette kunne være en utmerket måte å styrke vår tilstedeværelse i det australske dollarmarkedet, sa Thomas Møller i september.  

KONTAKTPERSONER

Dokumenter